Prima   -  Despre noi   -  Regulament de activitate

Agenția de Dezvoltare Regională Centru

   

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru este una dintre cele cinci agenții de dezvoltare regională din Republica Moldova. Este o instituție publică responsabilă de promovarea dezvoltării socio-economice în Regiunea de Dezvoltare Centru a țării. ADR Centru operează sub coordonarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Rolul principal al ADR Centru este de a elabora și implementa strategii și programe pentru stimularea creșterii economice durabile în regiunea sa. Acest lucru include atragerea de resurse financiare și implementarea proiectelor investiționale menite să sprijine diferite sectoare și domenii de activitate în regiune.

De asemenea, ADR Centru oferă asistență și consultanță autorităților publice locale pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă a localităților din centrul Republicii Moldova. Prin identificarea oportunităților și realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare regională, agenția își propune să contribuie la creșterea competitivității și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din regiune.

În cadrul activităților sale, ADR Centru se concentrează pe domenii precum infrastructura, turismul, dezvoltarea urbană, eficiența energetică și alte aspecte cheie care pot sprijini creșterea economică și socială în Regiunea de Dezvoltare Centru.

Prin cooperarea cu partenerii regionali, naționali și internaționali, ADR Centru își propune să promoveze parteneriatele și spiritul antreprenorial în regiune și să contribuie la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunităților din centrul Republicii Moldova.