Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la trei proiecte în curs de implementare din Regiunea de Dezvoltare Cetru

Vizită de monitorizare la trei proiecte în curs de implementare din Regiunea de Dezvoltare Cetru

   
22.08.2013   1311 Accesări  

Un grup de specialiști de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru  au efectuat un șir de vizite în teren pentru a monitoriza  mersul lucrărilor în cadrul a trei proiecte de dezvoltare regională.

Șeful Secției management proiecte, Eduard Ungureanu, și specialiștii în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor Vadim Grosu, Marina Gîra și Ion Frunza au participat la o ședință de lucru în cadrul proiectului "Construcția Complexului Turistic Sportiv" din satul Vălcineț, raionul Călărași. Scopul vizitei a fost evaluarea mersului lucrărilor la obiect, dar și identificarea soluției tehnice la problema mărcii oțelului care urmează a fi utilizat pentru construcția sălii de sport. Proiectul se implementează cu abateri de la graficul de execuție pe motiv că marca de oțel, prevăzut în proiect pentru construcția metalică a sălii de sport, nu se comercializează pe teritoriul Republicii Moldova. În urma discuțiilor s-a hotărît examinarea posibilității efectuării calculelor necesare pentru modificarea mărcii oțelului și inițierea lucrărilor de construcție a sălii de sport.

Vizita a continuat la proiectul "Acces asigurat la viata publică",Pîrlița. În urma monitorizării s-a constatat că au fost începute lucrarile de sistematizare a suprafeței drumurilor, deasemenea se execută rigolele de evacuare a  apelor pluviale. S-a constatat că pe șantier au fost aduse bordurile și urmează montarea acestora.

La proiectul "12000 cetățeni aprovizionați cu apa potabilă în 12 localități"- Mănoilești, în urma vizitei, s-a constatat necesitatea urgentării lucrarilor de montare a halei stației de tratare pe motiv că aceasta stopează și montarea deplină a utilajului care este prea costisitor pentru a fi lăsat în aer liber. În paralel cu montarea stației decurg lucrări de amenajare a teritoriului.