Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare la un șir de proiecte din Regiunea de Dezvoltare Centru(RDC)

Vizită de monitorizare la un șir de proiecte din Regiunea de Dezvoltare Centru(RDC)

   
13.08.2013   1377 Accesări  

Astăzi, 13 august 2013, reprezentanți ai Miniserului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor(MDRC) și Agenției de Dezvoltare Regională Centru( ADR Centru) au organizat o vizită la 6 proiecte din RDC.

Turul a început cu vizitare Comunei Pîrlița, unde a fost dat startul demarării lucrărilor în cadrul proiectului „Acces asigurat la viața publică". Acest proiect presupune reparația capitală și amenajarea a 2 km de drum și îmbunătățirea serviciilor sociale la nivel de comună și regiune. Astfel, circa 6100 cetățeni vor beneficia de condiții mai bune pentru a se deplasa spre serviciu, școală, gradiniță sau centru medical.

Vizita a continuat la proiectele din domeniul managementul deșeurilor solide (DMS): „Un mediu salubru pentru o dezvoltare regională durabilă" din orașul Hîncești și „Salubrizarea localităților din raioanele Nisporeni, Strășeni și Călărași pentru un mediu curat și sănătos". La aceste proiecte s-a constatat că sînt întîlnite dificultăți în procesul de implementare tergiversîndu-se lucrările de construcție a poligoanelor. Antreprenorii desemnați pentru executatea lucrărilor la cele 2 proiecte nu se încadrează în termenul de executare.

La proiectele  „12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități", Primăria com. Mănoilești, r-nul Ungheni; „Reabilitarea și modernizarea drumului regional L-452 (G-452) s. Scoreni  (r-nul Strășeni) - s. Malcoci (r-nul Ialoveni) și „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru valorificarea potențialului turistic a Regiunii de Dezvoltare Centru" din or. Nisporeni s-a stabilit că lucrările se desfășoară conform graficului de execuție.