Prima   -  Noutăți - CRD Centru a decis ”“ 74 note conceptuale acceptate pentru etapa II a APP

CRD Centru a decis ”“ 74 note conceptuale acceptate pentru etapa II a APP

   
18.05.2012   2061 Accesări  

Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru) s-au întrunit într-o ședință ordinară unde au decis care proiecte vor fi selectate pentru etapa a II-a a Apelului Propunerilor de Proiecte II. Ședința a fost prezidată de președintele CRD Centru, Grigore COBZAC, care a salutat membrii consiliului și i-a îndemnat la colaborare eficientă cu toate structurile implicate în Noul Apel de Propuneri de Proiecte.

Viceministrul Veaceslav GUÈšUÈšUI a menționat, în discursul de salut, că Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) va întreprinde activitățile de rigoare pentru  a consolida capacitățile CRD în scopul implicării cu succes în activitățile din domeniu. Totodată, viceministrul a mai specificat că MDRC va desfășura ample activități pentru a finisa cu succes procesul de actualizare a strategiilor de dezvoltare regională.

Tudor MEȘINĂ, directorul ADR Centru a salutat prezența membrilor și a menționat faptul că pentru agenție, anul 2012  se dorește a fi un an cu succese, în vederea implementării cu succes a tuturor proiectelor de dezvoltare regională.

  La ședința CRD au mai participat și membri ai Comisiei Parlamentare pentru Administrație Publică și Dezvoltare Regională. Iurie ÈšAP, vice-președintele comisiei s-a arătat optimist în vederea modului de implementare a legii 438 și a menționat că toate structurile de resort vor obține succese dacă vor avea o colaborare strînsă. 

După audierea Raportului de  evaluare a Notelor conceptuale a proiectelor, membrii CRD au purces la dezbateri și discuții cu privire la raport.  Au fost votată limita trecerii pragului pentru etapa a II -  24 de puncte acumulate după evaluarea de către comisie. În urma discuțiilor a fost aprobată lista Notelor conceptuale selectate pentru etapa a II în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte.

În finalul ședinței s-au aprobat deciziile:

-         Cu privire la aprobarea Listei Notelor conceptuale selectate din Regiunea de Dezvoltare Centru   

DECIZIA NR 02-01    LISTA NOTELOR CONCEPTUALE APROBATE DE CRD CENTRU

-         Cu privire la audierea Raportului privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională în Regiunea de Dezvoltare Centru.

DECIZIA NR 02-02   RAPORT PRIVIND IMPLEMENTAREA PROIECTELOR IN RDC

Ședința a fost deliberativă, la ea participînd 39 membri CRD, din componența de 52. În cadrul ședinței a fost audiat și raportul privind implementarea proiectelor de dezvoltare regională în Regiunea Centru. Totodată, Lilian Danilov, șef Secție Planificare Strategică și Programare a adus la cunoștință informații cu privire la actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regională Centru și etapa la care se află acest proces.

Amintim că APP 2 a fost declarat deschis pentru perioada 27 martie - 10 mai, curent. Odată cu încheierea primei etape, la ADR Centru au fost depuse 99 note conceptuale. După examinarea acestora de către comisia administrativă și aprobarea lor la ședința CRD, urmează ETAPA DOI, în cadrul căreia vor fi elaborate și depuse cererile complete de finanțare.

            

GALERIE FOTO

PROCES VERBAL AL ȘeDINÈšEI 

Proces-verbal al sedinței privind examinarea contestațiilor

 

Proces verbal al sedintei comisie de evaluare in cadrul APP II