Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor de pe strada Nistreană din orașul Orhei

Recepție la terminarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor de pe strada Nistreană din orașul Orhei

   
30.09.2015   1132 Accesări  

La data de 29.09.2015 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a obiectivului „Amenajarea trotuarelor din or. Orhei" din cadrul proiectului  „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent".

La ședința de recepție a lucrărilor membrii comisiei au examinat fizic obiectul și și-au expus obiecțiile în procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Pentru construcția și amenajarea a 1,2 km de trotuar de pe strada Nistreană din orașul Orhei au fost cheltuite din FNDR -609 536,65 lei.

La recepție au participat  reprezentanții primăriei Orhei, Agenției de dezvoltare regională Centru, antreprenorul, autorul de proiect, responsabilul tehnic precum și reprezentanții servicii deconcentrate din raion.

Anterior în cadrul aceluiași proiect au fost executate lucrări de reparație a acoperișului și amenajarea terenului aferent casei muzeu „A. Donici", au fost construite cinci indicatoare în localitățile Donici, Pocșești și Camencea, r-nul Orhei, Codreaca și Lupa-Recea, r-nul Strășeni. De asemenea, au fost construite și amenajate trei parcuri și 4,3 km de trotuar în com. Sărăteni, r-nul Telenești, com. Donici și în orașul Orhei.

Proiectul „Sporirea atractivităţii turistice a zonei Centru prin consolidarea patrimoniului existent" este realizat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Suma totală alocată  pentru implementarea acestui proiect a fost de 5 631,9 mii lei, la care autoritățile locale și-au asumat responsabilitatea de a contribui cu amenajarea obiectivelor în sumă de 649, 7 mii lei.