În cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" vineri, 26 mai, echipa de implementare a proiectului a ADR Centru, a organizat o întrunire a membrilor Comitetului de Supraveghere, constituit pentru buna monitorizare și evaluare a tuturor activităților ce se defășoară în procesul de realizare a proiectului sus-menționat.
La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ambasadei Germaniei la Chișinău, KfW, Apă Canal Chișinău, Apă Canal Strășeni, Apă Canal Călărași, Primăriei municipiului Chișinău, Primăriei orașului Călărași, Primăriei Tuzara.
Astfel, membrii Comitetului au discutat progresul procesului de implementare a proiectului, fiind menționate în detaliu activitățile care sunt în desfășurare. În special membrii comitetului au fost informați despre acceptul oficial al Agenției Proprietății Publice cu privire la statutul de proprietar al apeductului magistral. Astfel, în acest context, urmează a fi consultat și semnat un Acord adițional de cooperare între toate părțile semnatare.
Directorul ADR Centru, Pavel Trofin, a comunicat participanților despre progresul înregistrat în implementarea activităților trasate, menționînd astfel și provocările apărute în procesul de realizare.
Cei prezenți au discutat cu privire la condițiile speciale de implementare ale proiectului ce prevede construcția magistralei Chișinău-Strășeni-Călărași și importanța realizării acestora pentru a primi acceptul Băncii Germane de inițiere a procedurii de licitație pentru demararea achiziției lucrărilor de construcție.
Deasemenea, s-a discutat cu privire la tariful stabilit de ANRE pentru apa în vrac care va fi livrată de Apă Canal Chișinău către operatorii regionali.
Amintim că, Comitetul de Supraveghere este constituit din membrii din cadrul APL de nivelul I și II din raioanele Strășeni și Călărași, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, ADR Centru, KfW, Apă Canal Chișinău cît și reprezentanții instituțiilor municipale de aprovizionare cu apă, ce au atribuții de examinare, coordonare și aprobare a tuturor deciziilor relevante din cadrul proictului.
Proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" presupune construcția magistralei Chișinău - Strășeni - Călărași cu o lungime de aproximtiv 53 km cît și reabilitarea rețelei în orașele Strășeni și Călărași, asigurănd în primă fază aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a 30000 de locuitori din regiunea centru a Republicii Moldova.