print
Vinăria ASCONI
27.03.2017
1604 Accesări

Vinaria ASCONI a fost fondata in 1994 și pină in prezent este o afacere de familie. Obiectivul nostru este sa facem un vin bun folosind toate tehnologiile moderne care sunt la dispoziția noastra și să menținem tradițiile generațiilor precedente. De asemenea vrem sa împarțim toate realizările noastre cu toți vizitatorii noștri (locali sau străini). 

Orice vin începe de la struguri și o vinarie adevarată este obligata sa dețina vița de vie. Din acest motiv, pe parcursul a 10 ani, noi am plantat peste 500 hectare de viță de vie. Viile noastre sunt amplasatOrice vin începe de la struguri și o vinarie adevarată este obligata sa dețina vița de vie. Din acest motiv, pe parcursul a 10 ani, noi am plantat peste 500 hectare de viță de vie. Viile noastre sunt amplasate în apropierea satului Geamana din raionul Anenii Noi, la o distanța de 10 kilometri de la vinarie.e în apropierea satului Geamana din raionul Anenii Noi, la o distanța de 10 kilometri de la vinarie.

Avem plantate mai multe soiuri diferite dar in ultimii ani, accentul a fost pus pe soiuri autohtone. Fundamentul vinurilor noastre este bazat pe soiuri clasice Franceze ca Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc și Muscat. Dar mai avem plantate si soiuri mai rare ca Riesling, Malbec, Pinot Noir și desigur soiurile autohtone Feteasca Albă si Feteasca Neagră. 

Noi producem o varietate mare de vinuri inclusiv albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Majoritatea vinurilor roșii sunt maturate in baricuri de stejar de 225 litri. Folosim in mare parte doar stejar American sau Unguresc și mai puțin - stejar Frencez. Majoritatea vinurilor albe sunt în stilul proaspăt sau fresh cu excepția unor Chardonnay-uri si Riesing-uri care sunt fermentate sau maturate in stejar. 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru