print
Bîlciul Republican al Olarilor „Iurceni-2011” (ediția XXIII)
07.09.2011
1429 Accesări

  Bâlciul Republican al Olarilor „Iurceni-2011” (ediția XXIII) se va desfășura la 11 septembrie in s.Iurceni, r-l Nisporeni – o veche, pitoreasca și vestită vatră de olari. Inaugurarea oficială a Târgului va avea loc la orele 10.00 în scuarul ”Fîntîna Mare”. 
Organizatori ai Târgului sunt  Consiliul raional Nisporeni, Uniunea Meșterilor Populari din Moldova, Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Imaterial și primăria com. Iurceni.
         Târgul  are ca scop trecerea în revistă a creației celor mai buni meșteri olari,  stimularea activității lor economice, popularizarea olăritului și continuarea tradițiilor artistice ale acestui străvechi  meșteșug.
            In cadrul ediției curente a  târgului î-și vor propune lucrările cei mai talentați meșteri populari olari din Republica Moldova și România. În rîndul  participanților s-au înscris ceramiști și olari din raioanele Edineț, Călărași, Nisporeni, Cantemir, Drochia,  Ungheni,  orașele Chișinău, Bălți. La Tîrg vor participa și meșteri ceramiști din Galați, Botoșani și Iași(România). În cadrul Târgului se vor organiza concursuri de demonstrare a abilităților meșteșugărești de modelare a vaselor la roata olarului și modelare liberă.

Pentru alte detalii puteți accesa : http://turism.gov.md/?pag=noutati&opa=view&id=234&l=

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru