print
Noul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și noul ministru al Energiei, Victor Parlicov, au fost prezentați echipei ministeriale
17.02.2023
179 Accesări MIDR ,

Prim-ministrul Dorin Recean i-a prezentat, astăzi, pe noii miniștri Lilia Dabija și Victor Parlicov, care vor gestiona domeniile infrastructură, transporturi, construcții, dezvoltare regională și energie.

În discursul său, Dorin Recean a urat succes și curaj noilor miniștri și echipelor pe care le vor conduce. Totodată, premierul și-a exprimat mulțumirea pentru fostul vicepremier Andrei Spînu, subliniind rolul important pe care l-a avut în gestionarea provocărilor din domeniu într-o perioadă atât de complicată. De asemenea, a urat succes și curaj noilor miniștri și echipelor pe care le vor conduce.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a vorbit despre obiectivele și planurile de viitor ale instituției pe care o va conduce, cu impact direct asupra întregii societăți.

„Vă mulțumesc pentru sprijin și încrederea acordată. Sunt sigură că împreună vom ajunge departe și repede. Bineînțeles, ne dorim drumuri europene, poduri, așezări umane construite conform standardelor europene, școli bune și străzi iluminate. Trebuie să reorganizăm Calea ferată, iar transportul rutier să-l digitalizăm. Proiectul nostru de țara este să aducem Europa acasă".

La rândul său, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că domeniul energetic îl cunoaște extrem de bine, iar obiectivele de viitor în acest sens sunt ambițioase: „Nu sunt un om nou în domeniul energetic. Trecerea accelerată la decarbonizarea economiei este o prioritate a echipei alături de care voi lucra. Ne dorim energie sigură, durabilă și la prețuri reduse. Vreau ca oportunitățile existente în lume să se deschidă și să fie accesibile și pentru cetățenii noștri".

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru