print
Notele conceptuale depuse la ADR Centru în cadrul Concursului de proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană au fost supuse evaluării administrative
19.12.2022
146 Accesări

În perioada 01-19 decembrie a.c., la sediul ADR Centru, a fost desfășurat procesul de apreciere a notelor conceptuale depuse în cadrul Apelului Competitiv lansat de MIDR pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală(vezi anunțul aici).

Astfel, membrii comisiei au evaluat cele 12 cereri de finanțare depuse la ADR Centru de către reprezentanții municipiilor și orașelor din Regiunea Centru, care au solicitat finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală(FNDRL) în cadrul Apelului Competitiv desfășurat recent de MIDR.

În rezultatul evaluării administrative, din cele 12 note conceptuale depuse la sediul ADR Centru, 10 au acumulat punctajul necesar pentru promovarea în etapa următoare a concursului, și anume perfectarea și depunerea cererilor complete de finanțare, în termen de 90 de zile. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare și punctajul mediu acumulat la evaluarea administrativă a notelor conceptuale va fi comunicat fiecărui aplicant prin notificări individuale.
Menționăm că, cele 12 de note conceptuale depuse de către aplicanți au fost recepționate în strictă conformitate cu condițiile stipulate în Regulamentul de concurs pentru proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană.

Cererile complete de finanțare pentru Apelul competitiv vor fi depuse la sediul ADR Centru din orașul Ialoveni, str. Alexandru cel Bun, 33.

Totodată, în cadrul Apelului pe Listă, desfășurat în aceiași perioadă, la sediul MIDR, au fost depuse două note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare urbană, din partea orașelor-poli de creștere Ungheni și Orhei.

În continuare, specialiștii agenției vor sta la dispoziția rerezentanților orașelor pentru a le oferi suport în procesul de pregătire a Cererilor complete de finanțare pentru proiectele care au fost admise în Etapa a II-a de concurs.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru