print
Cîștigătorii concursului de desene “Apa-sursă a vieții” și-au ridicat premiile
27.10.2021
917 Accesări

Concursul de desen "Apa-sursă a vieții" desfășurat de ADR Centru în parteneriat cu Primăria orașului Ialoveni în perioada 13 - 22 octombrie curent, și-a desemnat cîștigătorii. Gala de premiere s-a desfășurat astăzi, 27 octombrie, în timpul festivității dedicate marcării celei de-a 585-a aniversare a oraşului Ialoveni şi Hramul Bisericii ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva".

Concursul de desene s-a desfășurat în cadrul proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei". Prin această activitate, organizatorii și-au propus să încurajeze tînăra generație să-și etaleze aptitudinile de creativitate prin desene în care au prezentat apa în diferite anotimpuri şi ipostaze, protejarea mediului prin folosirea rațională a apei, dar și legătura dintre sursa de apă și viața de zi cu zi a oamenilor.

Receptivitatea, creativitatea și activismul elevilor din orașul Ialoveni a surprins plăcut, la concurs fiind înregistrate peste 170 de lucrări. Toți participanții la concurs au fost apreciați cu diplome de participare, iar autorii celor mai originale lucrări au primit și vauchere de la librărie în valoare de 500, 300 și 200 de lei.

Expoziția de lucrări a fost organizată în fața Primăriei Ialoveni spre deliciul locuitorilor, care au participat la sărbătoarea dedicată Hramului localității.

Toate lucrările au devenit proprietate a Primăriei Ialoveni şi vor fi păstrate pe toată durata de asigurare a durabilității proiectului „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei".

Amintim că acest proiect prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m) pentru a asigura o acoperire globală și fiabilă a or. Ialoveni, cît și colaborarea cu locuitorii orașului și împrejurimile întru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate a locuitorilor din regiune.

GALERIE FOTO

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru