print
Membrii Comitetului director local al proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani” din s.Holercani, raionul Dubăsari”, s-au întrunit în ședință
13.10.2021
242 Accesări

Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din s.Holercani, raionul Dubăsari" s-au întrunit în după-amiaza zilei de ieri, 12 octombrie a.c., în incinta liceului din Holercani, unde au discutat progresul proiectului, dar și planul de activitate pentru semestrul următor.

La ședință au fost prezenți și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", reprezentanții antreprenorului și responsabilul tehnic pentru proiect.

În timpul ședinței, managerul de proiect, Zinovia Sîrețanu, a prezentat membrilor CDL,  Raportul cu privire la implementarea proiectului în perioada trimestrului II-III a anului 2021 și Planul de implementare a proiectului pentru următoarea perioadă.                                                       

În acest sens, responsabilii au comunicat celor prezenți că lucrările la șantier sunt executate în proporții de 70 %. Menționăm că aici au fost executate lucrări de termoizolare a blocului C, amenajare a Blocurilor sanitare, schimbare a usilor și ferestrelor, executat sistemul de iluminare, sitemului de termoficare și ventilare. Tot în cadrul acestui proiect este reutilată bucătaria și executat accesul persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, au fost inițiate și lucrări de amenajare a teritoriului adiacent instituției de învățămînt.

Consultantul Național GIZ, Dietrich Hahn, present la ședință, a apreciat calitatea lucrărilor executate, dar și responsabilitatea antreprenorului, menționînd că este plăcut surprins de imaginea liceului în ansamblu, cu încăperi luminoase, calde, bine aerisite, cu condiții mai bune pentru elevii instituției și pentru profesori.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 114 092,00 lei, iar lucrările se planifică a fi finalizate către sfîrșitul anului curent.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Holercani reprezintă platforma care asigură o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea acestui proiect, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din s.Holercani, raionul Dubăsari" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru