print
Un prim concept al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Regională pentru următorii șapte ani, analizat în cadrul unui dialog online
14.11.2020
1019 Accesări madrm ,

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul unui grup de experți naționali și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a elaborat un prim concept al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027. Proiectul documentului a fost analizat și discutat, astăzi, în cadrul unui dialog on-line.

Secretarul de Stat, Dorin Andros a comunicat că Strategia are obiectivul de a spori competitivitatea regiunilor și a integra aspectele de coeziune teritorială prin implementarea unui nou concept de dezvoltare regională, precum și prin integrarea relațiilor de dezvoltare urban-rural.

„Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027 va contribui la implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030" (SND), ce prevede recuperarea accelerată a întârzierilor în dezvoltarea regiunilor. Conform estimărilor elaborate de experți, analiza minuțioasă a țintele asumate și promovarea unei politici eficiente de dezvoltare regională, va asigura realizarea a patru din zece obiective ale SND 2030", a precizat Secretarul de Stat, Dorin Andros.

Totodată, oficialul a menționat că documentul Strategiei urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului curent.

Proiectul Strategiei, compartimentat în opt capitole, a fost elaborat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL II).   

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru