print
Ministrul Georgeta Mincu s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan
20.06.2019
914 Accesări MADRM,

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a avut  în după amiaza zilei de astăzi, o întrevedere cu Excelența Sa,  Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan. Oficialii au discutat despre oportunitățile intensificării cooperării tehnice și financiare în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

Subiecte de discuție au constituit domeniile de gestiune a ministerului, asistența oferită de SUA țării noastre pentru sectorul agricol și dezvoltarea regională, inclusiv, au realizat o trecere în revistă a proiectelor, în acest sens. De asemenea, interlocutorii au făcut, un schimb de opinii privind reforma administrației  publice centrale de specialitate, cu referire la impactul acesteia asupra ministerului.

În cadrul dialogului, Ministrul Georgeta Mincu și-a exprimat gratitudinea pentru suportul oferit țării noastre, de-a lungul anilor, pentru implementarea proiectelor de dezvoltare și a menționat că: "Ne dorim o valorificare mai intensă a potențialului investițional în domeniul agriculturii și dezvoltării regionale în cooperarea moldo-americană. În contextul că 60% din Acordul de Liber schimb cu Uniunea Europeană îi revine Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului contăm în continuare pe sprijinul şi asistența tehnică oferită prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, pentru armonizarea legislației, consolidarea instituțiilor și asigurarea dezvoltării durabile a țării".

La rândul său, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan a reiterat disponibilitatea SUA de a  intensifica cooperarea bilaterală și a oferi inclusiv asistență tehnică și financiară pe domeniile  de gestiune, precizând că: "Sunt aici pentru că suntem dispuși să oferim asistență pentru dezvoltarea sectorului agricol, protecției mediului. Suntem gata să discutăm pe fiecare proiect unde spuneți că aveți nevoie de suport".   

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru