print
ADR Centru și GIZ au discutat despre activitățile comune ce urmează să fie realizate pe parcursul acestui an
05.04.2019
1194 Accesări

Specialiști din cadrul ADR Centru și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au participat astăzi, 05 aprilie a.c., în cadrul unei ședințe comune desfășurate la Ialoveni.

Astfel, au fost discutat acele activități din Planul de acțiuni al ADR Centru pentru anul 2019, care ar putea fi realizate în comun și cu suportul GIZ. Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a menționat importanța consolidării eforturilor mai multor parteneri de dezvoltare și necesitatea concentrării pe acele acțiuni de natură să creeze rezultate concrete.

O atenție deosebită a fost acordată subiectului  privind măsurile de suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru și Comisiile regionale sectoriale (CRS).

În prezent, cu sprijinul proiectului MSPL, ADR Centru implementează 7 proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Este vorba de 3 proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație și 4 proiecte de eficiență energetică a clădirilor publice.

Tot cu sprijinul Guvernului Germaniei, prin intermediul  proiectului "Gestionarea inter-comunală a Resurselor de apă pe Nistru", implementat de GIZ, ADR Centru a demarat procedura de selectare a unui antreprenor ce va realiza lucrări de instalare a 8 rezervoare de apă de tip turn, a sistemelor de automatizare și echipamentului conex în localitățile selectate: Cocieri, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia și Oxentea din raionul Dubăsari, precum și Doibani și Comisarovca Nouă din or.Dubăsari regiunea Transnistria. 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru