print
Noi oportunități de colaborare interinstituțională la nivel regional și local
13.11.2018
1340 Accesări

 

Joi, 8 noiembrie, reprezentanții Regiunii de Dezvoltare (RD) Centru: Ala Bragoi, șefa Secției Planificare Strategică și Programare din cadrul ADR Centru, și Nicolae Rozembac, vicepreședintele raionului Călărași, au participat la o vizită de lucru cu conducerea municipalității Olaine din Letonia - Andris Bergs, președintele Consiliului Municipal; Inta Purviņa și Aleksandrs Čmiļs, vicepreședinții Consiliului Municipal. Reprezentanții din Olaine au prezentat un șir de politici regionale în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, dezvoltarea teritoriului și amenajarea spațiilor de odihnă activă, crearea facilităților sociale pentru tineri și familii cu mulți copii.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost prezentate tendințe de dezvoltare prezente în RD Centru, importanța planificării investițiilor la toate nivelurile de conducere și specificul activității instituțiilor regionale și locale în Republica Moldova. Reprezentanta ADR Centru a exprimat deschiderea pentru colaborare interinstituțională pe marginea domeniilor de interes, atât la nivel regional, cât și la nivel local, prin facilitarea parteneriatelor și ghidare în activități comune cu autoritățile locale din regiune.

Participanții la ședință au ajuns la concluzia că migrația forței de muncă de la periferii către centrul țării sau găsirea soluțiilor eficiente de utilizarea a energiei reprezintă doar o parte din problemele cu care se confruntă ambele regiuni și pentru care pot fi găsite soluții prin activități comune sau prin adaptarea practicilor externe la realitățile țării.

Andris Bergs, președintele Consiliului Municipal, a subliniat că municipalitatea Olaine este deschisă pentru colaborare și gata să ia în considerare propunerile parvenite de la reprezentanții RD Centru din Moldova ce țin de dezvoltarea infrastructurii teritoriale și sociale, digitalizarea fluxului de documente și a activității instituționale, dar și alte teme de interes pentru ambele părți.

Vizita delegației din RD Centru a avut loc în cadrul proiectului “Acordarea suportului în dezvoltarea regiunilor din Moldova și Georgia în implicarea cetățenilor în procesul de elaborare și implementare a documentelor de planificare naționale, regionale și locale”, finanțat și implementat de Ministerul Ecologiei și Dezvoltării Regionale din Letonia.


 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru