print
Ședințe de lucru în contextul lansării apelurilor de propuneri de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun (POC) România - Republica Moldova 2014-2020
18.01.2018
491 Accesări

Pe parcursul a două zile mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC) au participat la ședințe de lucru organizate de ADR Centru, în contextul lansării apelului de propuneri de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun (POC) România - Republica Moldova 2014-2020. Ședințele au fost organizate pentru a continua procesul de elaborare a conceptelor de proiecte, început în semestrul II al anului 2017. În cadrul ședințelor experții ADR Centru și expertul Viorel Miron au acordat suport consultativ și metodologic privind elaborarea conceptelor de proiecte pe care le-au inițiat în conformitate cu Prioritatea de finanțare  „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural istoric”.

Expertul Viorel Miron a vorbit despre destinațiile turistice cu potențial de dezvoltare din RDC, în special cele care fac parte din patrimoniul cultural și istoric care poate fi promovat și îmbunătățit datorită oportunităților oferite de POC RO-MD 2014-2020 lansat la sfîrșitul anului trecut.

Amintim că Programul Romania - Republica Moldova 2014-2020 a lansat două apeluri de propuneri de proiecte la sfîrșitul anului 2017. Potenţialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte sunt: autorități regionale/județene și locale, instituții publice, instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, institute de cercetare sau alte organizații relevante având sediul în aria programului (România – judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi; Republica Moldova – întreg teritoriul). Programul urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entități aflate de o parte şi cealalta a graniţei, care să aducă beneficii comunităților din zona de frontieră.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru