print
Cu suportul Guvernului Germaniei, municipiul Ungheni va beneficia de servicii calitative de aprovizionare cu apă și canalizare și de management al deșeurilor solide
11.12.2017
1431 Accesări

La 11 decembrie 2017, în municipiul Ungheni a avut loc înmânarea oficială a două autospeciale pentru întreprinderile municipale „Apă-Canal” Ungheni și „AVE” Ungheni. Autospecialele au fost oferite Primăriei minicipiului Ungheni de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) și vor avea drept utilitate colectarea deșeurilor solide și întreținerea rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare. 

La eveniment au participat reprezentanții administrației publice locale de nivel I și II; ai Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM); ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova; ai Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru; conducerea proiectului MSPL și cetățenii municipiului Ungheni. 

Alexandru Ambros, Primarul municipiului Ungheni: „Din partea tuturor cetățenilor municipiului vreau să aduc cele mai sincere mulțumiri poporului german pentru aceste autospeciale. Noi la rândul nostru ne obligăm să le folosim eficient și după destinație… Datorită faptului că cei doi operatori municipali – „Apă-Canal” Ungheni și „AVE” Ungheni – în scurt timp vor deveni operatori regionali, aceste autospeciale ne vor ajuta să acoperim și să prestăm servicii de calitate nu doar pentru municipiu, ci și pentru alte localități și chiar raioane învecinate”.

Ludmila Guzun, Președinta raionului Ungheni: „Evenimentul de astăzi este rezultatul unei colaborări eficiente dintre APL Ungheni și GIZ. Astfel, aș vrea să mulțumesc pentru sprijinul, ajutorul și încrederea pe care ne-o acordați. Un sistem eificient de colectare a deșeurilor și modernizarea serviciilor de aprovizioanare cu apă și canalizare sunt necesități de bază pentru populația raionului Ungheni”.

Excelența Sa, Julia Monar, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova: „Suntem bucuroși că putem ajuta cetățenii Republicii Moldova prin oferirea acestor două autospeciale. Serviciile calitative de aprovizionare cu apă și canalizare, de management al deșeurilor solide și eficiență energetică în clădirile publice sunt domeniile de bază în care activează GIZ în Republica Moldova. Pentru viitor, avem drept obiectiv continuarea suportulului în aceste direcții, alături de alți parteneri, precum Uniunea Europeană”

Dorin Andros, Secretar de Stat, MADRM: „Nu există un nivel de trai calitativ, fără servicii de calitate de aprovizionate cu apă potabilă, sisteme de canalizare și colectare a deșeurilor. Astfel, doamnă ambasadoare, pe această cale, din partea Guvernului Republicii Moldova, vreau să vă mulțumesc pentru suportul acordat atât Regiunii de Dezvoltare Centru cât și celorlalte Regiuni de Dezvoltare ale țării. De asemenea, vreau să mulțumesc GIZ și, în special, proiectului MSPL, pentru că, anume ei sunt cei cu care lucrăm zi de zi la elaborarea de documente și implementarea proiectelor propriu-zise în domeniul dezvoltării regionale”.

Costul total al ambelor autospeciale a fost de aproximativ 3,7 milioane lei, iar pentru început, beneficiarii serviciilor prestate de acestea vor fi aproximativ 60.000 locuitori ai raionului Ungheni. 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru