print
Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare din Regiunea de Dezvoltare Centru s-au întrunit în cadrul primei ședințe
29.11.2017
703 Accesări

 

Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare (CRS AAC) din Regiunea de Dezvoltare Centru, creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit miercuri, 29 noiembrie, în incinta ADR Centru, în cadrul primei ședințe. La eveniment au participat reprezentanți din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), reprezentanți GIZ/MSPL și ADR Centru.

Membrii CRS AAC l-au ales în calitate de copreședinte al Comisiei pe Anatolie Dimitriu, președintele Consiliului raional Ialoveni. Copreședinte din partea MADRM este Nadejda Chilaru, Șefa Direcției politici de management integrat al resurselor de apă.

Ala Bragoi, Șefa secției planificare strategică și programare, și-a exprimat încrederea că doar implicarea activă în procesul de luare a deciziilor întru folosul regiunii va definitiva buna și eficienta funționare a Comisiei create. Petru Veverița, consultant național superior GIZ/MSPL, a reconfirmat disponibilitatea GIZ de a oferi suportul necesar pe tot parcursul procesului.

Membrii CRS AAC au luat act de politica națională în domeniul AAC, precum și de Strategia de Dezvoltare Regională Centru 2016-2020 și Planul Operațional Regional Centru cu referire la sectorul AAC. La fel, a fost prezentat Programul Regional Sectorial în domeniul AAC și prevederile documentelor menționate pentru sectorul vizat. Totodată, membrii Comisiei au fost familiarizați cu situația curentă în domeniu, proiectele finalizate și cele în derulare, precum și proiectele din sectorul AAC ce urmează a fi finanțate din sursele Uniunii Europene prin intermediul proiectului MSPL. Funcționalitatea Comisiei va fi asigurată de ADR Centru cu susținerea proiectului MSPL, implementat de GIZ.

În activitatea sa, CRS AAC va dezbate proiecte de decizii, elaborând totodată recomandări pe marginea acestora, pentru a fi prezentate ulterior în cadrul ședințelor CRD Centru. Comisia are drept atribuții examinarea și aprobarea priorităților dezvoltării regionale în sectorul AAC, promovarea proiectelor regionale în rândul donatorilor și investitorilor, examinarea, cu suportul experților independenți specializați, a portofoliului de proiecte, a diferitor studii, analize și recomandări pentru cristalizarea unei viziuni regionale privind dezvoltarea sectorului respectiv.

*************

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru