print
Seminar de informare pentru cadrele didactice preșcolare
02.11.2017
878 Accesări

Cadrele didactice din învățământul primar și preșcolar din satul Bardar au primit un șir de sfaruri privind economisirea apei, utilizarea apei pentru producerea de energie și de alimente, precum și despre noiole oportunități de implicare. În cadrul acestei întruniri cadrele didactice au fost instruite cum să învețe copiii întru-un mod interactiv și atrăgător despre consumul de apă și utilizarea sistemelor de sanitație. Copiii vor învăța cum să observe, să comunice, să colaboreze și să ia decizii ei înșiși, pentru prietenii și familiile lor, privind respectarea condițiilor de igienă, gestionarea resurselor de apă, consumul de apă potabilă. Au fost abordate mai multe subiecte, precum conștientizarea copiilor privind utilizarea apei din bazinele de apă, reevaluarea calității apei (cum poate fi îmbunătățită, ce poate fi schimbat, initiative, etc.).

Seminarul de instruire a avut drept scop îmbunătățirea sănătății copiilor de vîrstă școlară/preșcolară prin educarea acestora, privind consumul de apă, managementul resurselor de apă și utilizarea sistemelor de sanitație, în vederea schimbării conduitei copiilor  încă de la o vîrstă fragedă.

Acest seminarul privind consumul de apă, managementul resurselor de apă și sanitație este o activitatea din cadrul proiectului „Apeductul magistral- acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă“, implementat de ADR Centru, cu susținerea Agenției de Dezvoltare Senec-Pezinok și a programului Slovak AID.

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru