print
Franța oferă noi oportunități pentru dezvoltarea locală din țara noastră
17.08.2017
927 Accesări http:,

Ambasada Franței în comun cu Agenția Universitară a Francofoniei vor oferi circa 15 000 de euro pentru dezvoltarea locală din țara noastră. Astăzi, în cadrul unei conferințe de lansare a Apelului de proiecte, reprezentanții ambasadei au explicat cine sunt potențialii beneficiari și cum aceștia ar putea beneficia de finanțare pentru proiecte mici.

"Concursul este deschis autorităților locale din Franța și Republica Moldova și partenerilor acestora: reprezentanți ai parcurilor regionale, societății civile, ONG-uri, universități, licee, asociații a diasporei, microintreprinzători care vor trebui până la data de 15 septembrie să depună nota conceptuală de proiect. Optăm pentru proiectele mici ce nu reușesc să obțină finanțare", a precizat Jeremie Petit, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților ambasadei vor fi finanțate proiectele ce vizează:

-  guvernanța teritorială, intercomunalitatea: stagiu, schimb de experiență, seminar;

- serviciile publice locale - consolidarea capacităților, permițând ameliorarea eficienței și calității serviciilor (tehnică, afaceri culturale, etc.);

- turismul durabil;

- dezvoltarea economică locală și dezvoltarea regiunilor, micro-antreprenoriatul (exemplu: cluster), valorificarea produselor provenite din agricultură (etichetare, participare la târguri), din exploatarea forestieră sau a produselor artizanale;

- integrarea profesională, în special pentru tineri;

- democrația locală: implementarea coordonării/platforma pluripartită;

- diaspora în Franța: conceperea și gestiunea participativă a proiectelor.

Proiectele vor fi realizate pe parcursul a unui an.

Doritorii de a participa în concurs sunt îndemnați să se adreseze Ambasadei Franței în Republica Moldova sau Biroului regional al Agenției universitare a Francofoniei de la Chișinău.

Reiterăm că acest proiect este unul de tip win-win, avantajos pentru ambele părți, atît pentru Republica Moldova cît și pentru Franța.

Sursa: http://mdrc.gov.md/ 

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru