print
Vizita reprezentanților proiectului MSPL și partenerilor de dezvoltare în Regiunea de Dezvoltare Centru
26.05.2017
901 Accesări

La 24 mai 2017, reprezentanții proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de Agenția de Cooperarea Internațională a Germaniei (GIZ) și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare (donatori ai proiectului MSPL) au efectuat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Centru (RDC).


Vizita s-a început cu o ședință de lucru cu Viorel Jardan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și specialiștii acestei instituții. Participanții au vorbit despre realizările și activitățile proiectului MSPL planificate pentru anul 2017, totodată au menționat și anumite provocări care ar putea apărea și respectiv au identificat în același timp și soluțiile pentru acestea.

Ulterior, delegația s-a deplasat spre orașul Ungheni unde au participat la o masă rotundă cu Ludmila Guzun, președinta raionului, consilieri raionali și un grup de primari ai localităților raionului Ungheni. Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta și discuta rezultatele a trei proiecte care urmează a fi implementate în raionul Ungheni.

Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni: „Necesitatea implementării acestor proiecte este stringentă pentru populația din zonă. Vă mulțumesc pentru asistența oferită la pregătirea tehnică: elaborarea studiului de fezabilitate, auditul energetic, realizate la nivel local împreună cu experții MSPL/GIZ și ADR Centru. Suntem deschiși să discutăm despre ce am realizat până în prezent și cu ce provocări ne-am confruntat. Totodată, implementarea dinamică a unor proiecte complexe solicită mari investiții, dar și responsabilități. Suntem conștienți de angajamentele Consiliului raional, și, cu toată seriozitatea, vă asigurăm de durabilitatea acestora".

Philipp Johannsen, director de țară GIZ și managerul proiectului MSPL a subliniat importanța unui dialog deschis cu autoritățile publice locale: „Intenția noastră este de a vedea la ce etapă suntem în pregătirea și implementarea proiectelor. Vreau să avem un dialog constructiv, despre ce am realizat, care sunt provocările și ce trebuie să mai realizăm în această direcție. Această întrevedere este o oportunitate pentru discuții sincere, deschise și eficiente. Este bine să punctăm prioritățile, dar, totodată să identificăm provocările și soluțiile pentru acestea".

În partea a doua a zilei, delegația a efectuat o vizită de documentare la terenul alocat pentru construcția depozitului regional de deșeuri de pe teritoriul satului Florițoaia Veche, raionul Ungheni.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul României, Guvernul Suediei, Uniunea Europeană și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Agenția de Dezvoltare Regională Centru