print
Buna practică de gestionare a deșeurilor din raionul Șoldănești a devenit exemplu pentru colegii din raionul Ungheni
21.04.2016
1351 Accesări

La data 20.04.2016 președintele raionului Ungheni, Guzun Ludmila, însoțită de un grup de primari au efectuat o vizită de documentare în raionul Șoldănești . Scopul vizitei a fost schimbul de experiență și bune practice de gestionare a deșeurilor.  În raionul Șoldănești a fost implementat  proiectul-pilot "Îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deşeurilor solide în raioanele Şoldăneşti şi Rezina" finanțat de către Guvernul Germanieiprin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a germaniei(GIZ) în cadrul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova".

Astfel, reprezentanții din Ungheni au fost familiarizați cu etapele de implementare a proiectului regional de îmbunătățire a serviciilor de gestionare a deșeurilor din raioanele Rezina și Șoldănești. Vizita a continuat la Societatea pe Acțiuni Salubritate Șoldănești, creată în cadrul acestui proiect, unde directorul societății pe acțiuni le-a descris activitatea generală a serviciului . De asemenea, participanții au făcut schimb de experiență cu buna practică implentată în satul Șestaci, unde primarul localității, Iacob Guja, le-a vorbit despre campaniile de informare și sensibilizare desfășurate de primărie care au dus la disciplinarea populației gestionarea cu succes a deșeurilor din localitate.

În raionul Ungheni în cadrul implementării programului regional sectorial  din domeniul managementului deșeurilor solide urmează a fi extins serviciul existent de salubrizare cu susținerea din partea partenerului GIZ.

Galerie Foto

Copyright © 2020 Agenția de Dezvoltare Regională Centru