Prima   -  Noutăți - Instruire în implementarea proiectelor de infrastructură

Instruire în implementarea proiectelor de infrastructură

   
29.07.2010   1406 Accesări  

 

Proiectul Moldova: Cooperare în Dezvoltare Regională a organizat un seminar de instruire despre specificul implementării proiectelor de infrastructură, în special a drumurilor. A fost invitat un expert internațional, de la organizația Oxford Policy Management în implementarea proiectelor de infrastructură,  Dl. John Clifton.

La seminar au participat angajați ai agențiilor de dezvoltare regională Centru, Sud și Nord, reprezentanți ai Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, cît și aplicanți din acest domeniu din întreaga țară. La acestă instruire s-au pus în discuție problemele din sectorul drumurilor, normativele de construcție internaționale și locale, experiența altor state în domeniu rutier, problemele care pot apărea la implementarea proiectelor de infrastructură, cît și soluționarea lor eficientă.

            Deasemenea a fost prezentată modalitatea de scriere a proiectelor conform standartelor europene, care pot fi deasemenea o sursă alternativă de finanțare a proiectelor de infrastructură.  La această instruire au fost prezentate și programele de cooperare transfrontalieră Romînia-Moldova-Ucraina, care poate oferi soluții viabile în implementarea proiectelor de acest gen.  Participanții la instruire au rămas satisfăcuți de informațiile primite și se vor concentra asupra utilizării practice a ei.

 

 

Serviciul de presă al ADR Centru

 Responsabil de comunicare, Lilia Ciobanu

Tel: 0268 2 26 92