Prima   -  Noutăți - „Vom construi un nou sat” ”“ ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan

„Vom construi un nou sat” ”“ ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan

   
13.07.2010   1271 Accesări  

 

„Vom construi un nou sat" este declarația ministrului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, din cadrul ședinței de lucru, convocate în după amiaza zilei de astăzi, cu reprezentanții celor mai experimentate firme de construcții din țară. Este vorba despre strămutarea în totalitate a caselor din primăria satului Cotul Morii, raionul Hîncești, locuințe în care cetățenii nu vor mai putea reveni după retragerea apelor, pe teritoriul satului Leușeni, același raion.

Scopul întrevederii, desfășurate în sediul MCDR, a fost lansarea un apel către cele mai mari întreprinderi din domeniul construcțiilor, de a participa la construcția caselor pentru sinistrați.

În discursul de salut, domnul Marcel Răducan a făcut o scurtă prezentare a situației de ultimă oră în satele afectate de inundații, menționînd numărul caselor inundate în satele Nemțeni, Obileni, Cotul Morii,  Sărăteni și precizînd că sarcina principală a MCDR este de a construi circa 700 de locuințe.  Fiecare imobil construit va avea o suprafață de aproximativ 80 m.p.

Totodată,  ministrul a spus că, estimativ, persoanelor rămase fără case în urma stihiilor trebuie să li se asigure, pentru început măcar o odaie, dormitorul și bucătăria în stare finisată, până la începutul sezonului rece.

Cei prezenți au luat cunoștință cu terenurile unde vor fi construite casele, iar într-o ulterioară întîlnire,  urmează să facă cunoștință cu proiectele elaborate, în acest sens,  precum și înlesnirile de care vor beneficia din partea Guvernului.

Numărul și numele firmelor de construcții, implicate în construcția caselor pentru sinistrați, se va ști după organizarea licitației de achiziții publice referitor la servicii și lucrări, cînd va fi stabilit și costul unui imobil.