Prima   -  Noutăți - Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistență acordată în cadrul programului SMALL GRANTS

Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistență acordată în cadrul programului SMALL GRANTS

   
30.06.2010   2841 Accesări  

La data de 29 iunie, 2010, în cadrul Ambasadei Republicii Poloniei la Chișinău, s-a desfășurat seminarul cu tematica Experiența Poloniei în domeniul dezvoltării regionale. Asistența acordată în cadrul programului Small Grants. Repere în dezvoltarea regională a Poloniei, atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea regională și asistența acordată Republicii Moldova sub formă de granturi au fost doar unele pîrghii în cadrul discuțiilor dintre partea poloneză, reprezentată de domnul Marcin Nosal și domnul Kryzstof Bielaj, consilieri ai Ambasadei Republicii Polone la Chișinău și reprezentanți ai Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova, ai Agențiilor pentru Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud.

Au fost discutate primele rezultate în dezvoltarea regională a Republicii Moldova.  S-au menționat reperele privind dezvoltarea regională în Polonia, cîteva repere privind atragerea și accesarea Fondurilor europene.

În cadrul discuțiilor s-a convenit asupra necesității unei colaborări eficiente între Republica Poloneză și Republica Moldova în domeniul Dezvoltare Regională, iar Agențiile pentru Dezvoltare Regională vor fi, în acest context, motorul, care va asigura coerența și consecvența în procesul de colaborare și cooperare între părți, dar și de asigurare a transparenței în procesul de elaborare, implementare, monitorizare și evaluare a proiectelor, care, eventual, urmează a fi înaintate de către partea moldovenească.