Prima   -  Noutăți - Planul Operațional Regional pentru anii 2010-2012 a fost aprobat de către Consiliul regional pentru dezvoltare Centru

Planul Operațional Regional pentru anii 2010-2012 a fost aprobat de către Consiliul regional pentru dezvoltare Centru

   
22.06.2010   2841 Accesări  

Lista propunerilor de proiecte aranjate în ordinea descrescătoare a punctajului obtinut în rezultatul examinării preliminare conform priorităților de dezvoltare regională

45 propuneri de proiect au fost aprobate de către Consiliul regional pentru dezvoltare Centru  și urmează a fi prezentate Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, instituție care va decide care din acestea vor primi finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională. În cadrul ședinței a fost aprobat Planul Operațional Regional, document care reprezintă planul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională Centru, prevăzut pentru 3 ani, ce conține programele, proiectele și activitățile prioritare. În POR au fost incluse 62 proiecte dintre care 45 sunt recomandate spre finanțare din FNDR, iar pentru celelalte ADR Centru va căuta alte surse de finanțare.

La ședința respectivă au participat membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru, care reprezintă administrația publică locală, societatea civilă și mediul de afacere din regiunea de dezvoltare Centru, reprezentanți ai Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, experți și consultanți ai  proiectului MDRD “Moldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională”, consultanți GTZ, colaboratorii ADR Centru și mass-media regională.

Consiliul regional pentru dezvoltare Centru a selectat 45 propuneri de dezvoltare regională din cele 67 parvenite la ADR Centru pînă la data de 10 iunie 2010, care au fost apreciate obiectiv  în procesul de evaluare administrativă. Propunerile selectate vizează 3 priorități din Strategia de dezvoltare regională Centru, și anume:

(1) Dezvoltarea infrastructurii fizice,
(2) Susținerea dezvoltării sectorului privat,
(3) Îmbunătățirea factorilor de mediu și atractivității turistice.

67 de proiecte în domeniul dezvoltării regionale au fost depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Centru în perioada 10 mai - 10 iunie curent. Din cele 45 de proiecte aprobate de către CRD Centru,  26 țin de prioritate I, 2 – de prioritatea a IIa și 17 proiecte – de prioritatea a IIIa. Lista proiectelor o găsiți anexată.

###
Pentru detalii, contactați:
Lilia Ciobanu, responsabil de comunicare în cadrul ADR Centru,

  tel: (268) 2 26 92, e-mail: office@adrcentru.md