Prima   -  Noutăți - Agenția de Dezvoltare Regională Centru și-a lansat activitatea

Agenția de Dezvoltare Regională Centru și-a lansat activitatea

   
28.04.2010   2847 Accesări  

Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, în prezența Prim-ministrului Vladimir FILAT, oficialilor din Guvernul Republicii Moldova, reprezentaților partenerilor de dezvoltare și societății civile, a lansat la 27 aprilie, activitatea Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

Lansarea s-a desfășurat în orașul reședință a Regiunii de Dezvoltare Centru, or.Ialoveni.

ADR Centru a fost creată pentru a asigura implementarea eficientă a obiectivelor Strategiei de Dezvoltare Regională și altor documente de politici publice privind dezvoltarea durabilă a regiunilor țării.

Echipa ADR Centru își va axa activitatea pe efectuarea analizei dezvoltării social-economice din regiune și elaborarea strategilor și proiectelor de dezvoltare regională, precum și pe coordonarea și monitorizarea implementării obiectivelor de dezvoltare regională.

Totodată, ADR Centru va acorda asistență autorităților administrației publice locale în dezvoltarea echilibrată și durabilă a tuturor localităților din regiunea de Centru a țării, prin identificarea oportunităților și posibilităților de realizare a priorităților de dezvoltare regională identificate, printre care reabilitarea infrastructurii fizice, dezvoltarea sectorului privat și dezvoltarea pieței forței de muncă, asigurarea protecției mediului și sporirea atractivității turistice. De asemenea, ADR Centru urmează să contribuie la identificarea și atragerea mijloacelor nebugetare necesare implementării strategiilor și proiectelor de dezvoltare regională.