Prima   -  Noutăți - Nou contract de achiziționare și contractare a lucrărilor de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Șoldănești. Lucrările vor fi executate pînă la mijlocul lunii decembrie a anului curent

Nou contract de achiziționare și contractare a lucrărilor de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din or. Șoldănești. Lucrările vor fi executate pînă la mijlocul lunii decembrie a anului curent

   
18.08.2023   150 Accesări  

Astăzi, 18.08.2023, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a fost semnat un nou contract de antrepriză privind achiziționarea și contractarea lucrărilor pentru implementarea proiectului „Sporirea eficienței energetice a clădirii Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești.

Acesta prevede reabilitarea  blocurilor D,E, F, G, H a clădirii L.T. A. Mateevici și cuprinde lucrări și soluții de eficiență energetică și lucrări complimentare eficienței energetice, pentru buna implementare a proiectului de dezvoltare regională, finanțat de UE. 

Valoarea contractului de antrepriză constituie 26.000.491,00 MDL, dintre care 24.700.491,00 MDL vor fi oferiți de UE prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, iar suma de  1 300 000,00 MDL fiind contribuția care va fi asigurată de către Consiliul raional Șoldănești. Durata de executare a lucrărilor contractate este planificată până la data de 15 decembrie 2023.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

Amintim că  71 de angajați și aproximativ 600 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, iar consumul anual normat de energie în liceu va fi redus considerabil.