Prima   -  Noutăți - ADR Centru a întreprins o vizită de monitorizare a lucrărilor de eficientizare energetică a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din or.Șoldănești

ADR Centru a întreprins o vizită de monitorizare a lucrărilor de eficientizare energetică a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din or.Șoldănești

   
15.03.2023   180 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a inspectat șantierul de la Liceul Teoretic "Alexei Mateevici" din or.Șoldănești. Vizita de lucru s-a datorat necesității de a discuta situația creată la obiect și impedimentele ce spotează continuarea implementării activităților planificate în proiect.

Astfel, la ședința de lucru au fost prezenți consultanți și experți din cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, reprezentanți ai Consiliului raional Șoldănești, administrația liceului, dar și reprezentanții agentului economic care a executat lucrările pînă în prezent.

Pînă la acest moment au fost executate peste 50% din volumul total al activităților planificate în cadrul proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din or.Șoldănești". Astfel, aici avem peste 3450 m² de clădire renovate, 5530 m² suprafață interioară termoizolată, aproximativ 3000 m² pereți exteriori izolați, 744 m² suprafața ferestrelor și ușilor exterioare schimbate , dar și 745 m² suprafața planșeu izolat.

Aceste lucrări au îmbunătățit condițiile de studii pentru cele peste 70 de cadre didactice și 560 de copii care îți fac studiile aici. Menționăm că în blocurile unde se desfășoară activitatea didactică de bază, lucrările au fost executate integral. Lucrările rămase țin de cantina liceului, două galerii, precum și sălile destinate activității sportive.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).