Prima   -  Noutăți - Responsabilii de implementarea proiectului regional, care prevede construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, s-au întrunit în ședință

Responsabilii de implementarea proiectului regional, care prevede construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, s-au întrunit în ședință

   
03.02.2023   131 Accesări  

02.02.2023 - CR Hîncești. Agenția de Dezvoltare Regională Centru, implementator al proiectului regional: ,,Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, Etapa I'', a întrunit într-o ședință de lucru toți factorii implicați în realizarea proiectului. În cadrul acestei întruniri au fost discutate soluțiile pentru impedimentele tehnice înregistrate în timpul realizării lucrărilor în teren.

La ședință au fost prezenți reprezentanții antreprenorului Darnic Gaz S.A. & ,,AM Sisteme S.R.L., reprezentanți ai beneficiarului: APL I, APL II, autorii de proiecte, responsabilul tehnic și reprezentanții ADR Centru.

Acest proiect de dezvoltare prevede construcția a 143,5 km de rețele de apeduct, a trei Turnuri, a unui Rezervor de apă potabilă și unui Castel de apă, precum și construcția a două Stații de pompare a apei.

Astfel, în urma acestor activități, circa 15 mii de locuitori din Comunele Cotul Morii, Ivanovca, Mirești, satele Bujor, Cățeleni, Leușeni, Nemțeni și Obileni din raionul Hîncești, amplasate în Lunca râului Prut, vor avea acces îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă. Autoritățile pubice îți propun îmbunătăţirea sănătăţii și calităţii vieţii populației prin constuirea rețelelor interne de alimentare cu apă pentru localitățile parte a proiectului.

Amintim că, în cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale, conform deciziei 02/23 din 24 ianuarie 2023, pentru anul 2023 din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, pentru acest proiect au fost alocate mijloace financiare în sumă de 9 100 000,00 lei. Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 60 055 662.65 lei, dintre care 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar alte 10% reprezintă contribuția aplicantului.