Prima   -  Noutăți - Orașele din centrul Republicii au depus 14 note conceptuale pentru proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană

Orașele din centrul Republicii au depus 14 note conceptuale pentru proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană

   
30.11.2022   760 Accesări  

30 noiembrie curent, s-a încheiat Etapa I a Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor propuse spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Concursul a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) la începutul acestei luni.

Astfel, în perioada 1-30 noiembrie curent, orașele din centrul țării, care dispun de programe de revitalizare urbană, au fost încurajate să depună note conceptuale ce conțin initiative de revitalizare și deavoltare a localităților urbane. Astfel, în această perioada, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru au fost înregistrate 12 note conceptuale pentru proiecte de revitalizare urbană. În același timp, la sediul MIDR, au fost depuse 2 note conceptuale pentru proiecte de dezvoltare urbană, din partea orașelor-poli de creștere Ungheni și Orhei.

Evaluarea și aprobarea notelor conceptuale urmează a fi realizată de către Comisia de evaluare în termen de 13 zile lucrătoare.

Cererile complete de finanțare vor fi depuse în termen de 30 de zile calendaristice de la data aprobării Notelor conceptuale depuse pentru apelul pe listă la sediul MIDR și 90 de zile calendaristice pentru apelul competitiv - la sediul ADR.

a. Apel pe listă - pentru proiectele ce vor fi finanțate în cadrul măsurilor:

  • Măsura 2.1Conectivitate și mobilitate urbană;
  • Măsura 2.2Competitivitate și susținerea activităților economice;
  • Măsura 2.4Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare și a rețelelor de utilitățipublice.

b. Apel competitiv - pentru proiectele ce vor fi finanțate în cadrul măsurii:

  • Măsura 2.3 Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice.

Amintim că, în contextual acestui apel, la data de 07 noiembrie, ADR Centru a organizat o sesiune de informare la care a întrunit reprezentanții orașelor din regiune, care au statut de orașe-poli de creștere și orașele care au aprobate Programe de revitalizare urbană (PRU) sau care erau în proces de elaborare / actualizare a acestui document strategic pentru dezvoltarea localităților.

În continuare, specialiștii agenției vor sta la dispoziția rerezentanților orașelor pentru a le oferi suport în procesul de pregătire a Cererilor complete de finanțare pentru proiectele care vor fi admise în Etapa a II-a de concurs.