Prima   -  Noutăți - Un nou contract ce prevede elaborarea studiului de fezabilitate pentru raionul Strășeni și a documentației tehnice pentru șapte localități din raion

Un nou contract ce prevede elaborarea studiului de fezabilitate pentru raionul Strășeni și a documentației tehnice pentru șapte localități din raion

   
18.08.2022   147 Accesări  

Astăzi, 18.08.2022, la sediul ADR Centru, a fost semnat un Contract în valoare de 2 533 440.00 MDL, ce prevede servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru raionul Strășeni și elaborarea documentației pentru proiectul regional "Sistem de canalizare pentru 7 localități și conectarea la stația de pompare/epurare din Strășeni".

Contractul a fost semnat de către directorul ADR Centru, președintele Consiliului Raional Strășeni și reprezentantul "Fluxproiect" SRL, antreprenorul selectat pentru executarea studiului de fezabilitate și documentației tehnice prevăzute în contract.

Obiectul proiectului prevede proiectarea rețelei magistrale de evacuare a apei uzate, inclusiv calculul hidraulic a rețelelor proiectate. Lungimea aproximativă a magistralei a fost estimată la 27,6 km și 14 km de canalizare gravitațională.

Studiu de fezabilitate si Documentația de proiect urmează să fie predate în termen de 7 luni de la semnarea contractului, conform metodologiei și graficul elaborat de către antreprenor. 

Acest proiect are drept obiectiv principal asigurarea locuitorilor raionului Strășeni cu sistem de canalizare prin extinderea serviciului de sanitație existent în 7 localități. Totodată, se urmărește extinderea/regionalizarea infrastructurii de canalizare prin conectarea a 7 localități ale raionului Strășeni la stația de epurare regională din municipiul Strășeni.