Prima   -  Noutăți - Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat din RDC se instruiesc cu privire la acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut

Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat din RDC se instruiesc cu privire la acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut

   
04.08.2022   201 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează Atelierul de instruire "Acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut".

Evenimentul se desfășoară în zilele de 04-05 august 2022, în incinta Bazei de Odihnă Odiseu, (or. Vadul lui Vodă), cu suportul GIZ, în cadrul proiectului „Pachet de suport pentru Regiunea de Dezvoltare Centru drept răspuns la situații de urgență".

Scopul atelierului este instruirea reprezentanților instituțiilor publice privind regulile de comportare şi metodele principale de protecţie în caz de situaţii excepţionale, metodele de acordare a primului ajutor medical, regulile de utilizare a mijloacelor individuale şi colective de protecţie.

Pe durata perioadei de instruire, participanții vor fi informați cu privire la regulile și comportamentul individual cu privire la gestionarea situațiilor cu risc crescut și metodele optime de acordare a primului ajutor pentru fiecare caz în particular. Lecțiile teoretice vor fi însoțite de un șir de exerciții practice, iar persoanele participante la sesiunile de instruire vor disemina ulterior informațiile și experiențele însușite și către alți factori din comunitate.

Evenimentul de astăzi se înscrie într-un ciclu de ateliere care va întruni persoane relevante tematicii instruirii din cadrul APL, instituțiilor școlare și preșcolare din Regiunea Centru.

Proiectul de susținere a Regiunii de Dezvoltare Centru ca răspuns la situația de criză este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

GALERIE FOTO