Prima   -  Noutăți - Ședintă de initiere a lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sisteme Regionale Apa-Canal- Garanția Sănătății Noastre"

Ședintă de initiere a lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sisteme Regionale Apa-Canal- Garanția Sănătății Noastre"

   
19.05.2022   765 Accesări  

Astăzi, 19.05.2022, ADR Centru a inițiată o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Autorităților Locale din Hîncești, aplicantul proiectului Sisteme Regionale Apa-Canal- Garanția Sănătății Noastre", Valdcongrup - antreprenorul selectat pentru executarea lucrărilor, responsabilul tehnic și echipa de proiect a agenției.

În cadrul acestei întrevederi au fost discutate aspecte ce țin de începerea lucrărilor de construcție și factorii care pot influiența demararea procesului. Părțile au convenit asupra inițierii lucrărilor în teren și s-au expus cu privire la termenii și condițiile de executare a activităților planificate conform Contractului semnat la data de 10 mai curent, în incinta ADR Centru.

Contractul prevede lucrări de extindere a rețelelor de canalizare pe o lungime de 13,5 km din 5 sectoare ale Municipiului Hîncești.

Prin activitățile planificate se urmărește creşterea calității vieții locuitorilor din Municipiul Hînceşti prin reabilitarea și regionalizarea sistemelor comunale de canalizare. Astfel, la sistemul de canalizare vor fi conectați circa 452 de noi beneficiari.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 17,736,239.00 MDL, contribuția aplicantului de proiect fiind de 10 % din valoarea acestuia, iar perioada de implementare a proiectului este estimată la douăzeci și patru de luni.