Prima   -  Noutăți - Un nou contract ce prevede proiectarea apeductului magistral pentru 4 localități din raionul Ialoveni

Un nou contract ce prevede proiectarea apeductului magistral pentru 4 localități din raionul Ialoveni

   
13.05.2022   551 Accesări  

Ieri,12.05.2022, la sediul ADR Centru, a fost semnat un Contract ce prevede proiectarea tehnică pentru proiectul regional: Apeduct magistral pentru localitățile: Văsieni, Ulmu (etapa 3) și Costești, Pojăreni (etapa 4)".

Proiectarea tehnică urmează să fie finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțată de aplicantul proiectului, Consiliul raional Ialoveni.

Obiectul contractului ține de proiectarea a 36,2 km.  de apeduct magistral, 5 stații de pompare a apei potabile, precum și 11 instalației de tratare/dezinfecție a apei, care după ce vor fi construite vor asigura locuitorii acestor localități cu apă potabilă.

Costul total al prezentului contract cifrează suma de 1 508 352 lei și a fost încheiat pe o perioadă de 7 luni.

Prin inițierea acetui proiect, Autoritățile locale din raionul Ialoveni își doresc să continue procesul de îmbunătățire a accesului locuințelor individuale și instituțiilor publice din satele raionului Ialoveni la apă potabilă de calitate.