Prima   -  Noutăți - Sesiune de informare și instruire privind Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, desfășurată la Criuleni

Sesiune de informare și instruire privind Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, desfășurată la Criuleni

   
01.04.2022   647 Accesări  

Ieri, 31 martie 2022, a fost desfășurată o sesiune de informare și instruire în contextul Concursului de propuneri de proiecte în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European", lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională la data de 21 martie current.

Întrunirea a avut loc în format fizic, în Sala de ședințe a Consiliului raional Criuleni, str. 31 August 108 pentru reprezentanții Primăriilor din raioanele Criuleni, Dubăsari, Anenii-Noi, dar și alți potențiali aplicanți din Regiunea Centru.

În timpul sesiunii, echipa ADR Centru a oferit informații cu privire la modalitatea și condițiile de aplicare la Concursul de propuneri de proiecte desfășurat în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European". Aici, primarii au fost atenționați că domeniile de intervenție eligibile prevăd construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală. Totodată, pot fi depuse propuneri de proiecte pentru dezvoltarea afacerilor locale sau de eficiență energetică a clădirilor publice.

Tot aici, echipa ADR Centru a răspuns în cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri, unde au fost clarificate mai multe aspecte cu privire la Condițiile de participare la apel și completarea propriu-zisă a dosarelor. Totodată, reprezentanții din teritoriu au fost îndemnați să apeleze specialiștii agenției pe toată durata de pregătire a dosarelor pentru a depune dosare complete și competitive în cadrul prezentului Concurs. Specialiștii agenției pot fi consultați la nr de telefon: (+373)268 2 65 60; (+373)268 2 66 71 .

Totodată, participanții au fost anunțați să consulte lista de întrebări frecvente plasată pe pagina oficială a agenției: www.adrcentru.md.

Reamintim că, Autoritățile publice locale de nivelul I vor depune personal Dosarele cu cererile de finanțare, însoțite de documentele-suport, în perioada 22 martie - 20 aprilie a.c, ora 17.00, la sediul ADR Centru (Alexandru cel Bun, 33, orașul Ialoveni).

Informația completă despre Concurs, inclusiv documentele necesare pentru dosarul de participare, precum și modul de aplicare pentru obținerea finanțării sunt descrise în Ghidul de aplicare la Concursul de selectare a proiectelor pentru dezvoltare locală și Regulamentul privind gestionarea mijloacelor financiare ale Fondului național pentru dezvoltare regională și locală , care poate fi accesate aici: https://satuleuropean.gov.md/.