Prima   -  Noutăți - Membrii Comitetului Director Local al proiectului ”Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din or.Șoldănești s-au întrunit în ședință de lucru

Membrii Comitetului Director Local al proiectului ”Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din or.Șoldănești s-au întrunit în ședință de lucru

   
11.11.2021   338 Accesări  

Ieri, 10 noiembrie 2021, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Director Local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din or.Șoldănești"( CDL).

Ședința și-a desfășurat lucrările în sala de protocol a Consiliului Raional Șoldănești și a întrunit membrii CDL din care fac parte domnul Mîndru Nicolae, Președinte a Raionului Șoldănești, domnul Dietrich Hahn, Consultant Național GIZ, reprezentanți GIZ, reprezentanți ADR Centru, reprezentanți ai societății civile.

În cadrul ședinței s-a discutat despre progresul proiectului, despre impedimentele și provocările apărute în perioada de implementare. Oleg Secrieru, Șef Secție Managementul proiectelor din cadrul ADR Centru, a informat participanții despre lucrările adăugătoare apărute și costul estimative al acestora. Totodată, s-a discutat și despre posibila necesitate de a identifica contribuții suplimentare la proiect din partea Consiliului Raional Șoldănești. În acest context, Președintele Raionului Șoldănești , a asigurat audiența că se vor căuta posibilități de a contribui la proiect pentru a asigura renovarea calitativă a edificiului Instituției de învățămînt.

Proiectul de eficiență energetică urmează să fie finalizat în vara anului 2022. Amintim că, executor al lucrărilor de eficiență energetică este compania Polimer Gaz Conducte SRL. Valoarea contractului de antrepriză constituie 43 898 878,37 MDL, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni. În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 560 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone.

Lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați ,1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, sisteme foltovoltaice construite.

Ședința a continuat pe șantier, acolo unde membrii CDL au monitorizat lucrările în desfășurare.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești" este implementat de ADR Centru și finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).