Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a lucrărilor de construcții la proiectul "Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în regiunea Centru prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni"

Vizită de monitorizare a lucrărilor de construcții la proiectul "Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în regiunea Centru prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni"

   
10.09.2021   201 Accesări  

La data de 09.09.2021 o echipă de specialiști din cadrul ADR Centru a întreprins o vizită de monitorizare a lucrărilor de construcții la proiectul "Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în regiunea Centru prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni", unde până la acest moment au fost executați peste 7 km de drum în asfalt. Tot aici, au loc lucrări de reabilitare a podețele existente, sunt amenajate trotuare și rigole de scurgere a apelor pluviale.

Specialiștii au constatat că la șantier lucrările se desfășoară conform graficului de execuție stabilit pentru anul curent. Conform deciziei CNCDR nr. 04/21 din  28.01.2021 cu privire la repartizarea mijloacelor financiare ale FNDR, pentru executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, pentru anul de gestiune 2021, au fost alocaţi 34 794 282,90 lei.

Investițiile făcute urmăresc creșterea competitivității economice la nivel regional, prin îmbunătățirea accesului în, din şi între diferitele zone ale regiunii. Această zonă are o infrastructură de drumuri şi transport de calitate foarte slabă, avînd nevoie urgentă de reabilitare. Astfel, această porţiune de drum fiind reabilitată va favoriza accesul în şi din aria raionului. Va duce la creşterea densităţii traficului, un indicator destul de important pentru dezvoltarea regionala, condiţionat de creşterea numărului de proprietari de maşini, contribuind şi din acest aspect la ridicarea nivelului de trai. Proiectul „Asfaltarea porţiunii de drum L326 M2-Clişova-Suhuluceni-Leuşeni-Verejeni" este considerat o prioritate pentru comunitatea locală din toate satele vizate, fiind inclus în Planul Strategic de Dezvoltare Locală al fiecărei localităţi.