Prima   -  Noutăți - Ședință de lucru în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești

Ședință de lucru în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești

   
24.08.2021   1122 Accesări  

La data de 24.08.2021 Agenția de Dezvoltare Regională(ADR) Centru a organizat o ședință de lucru cu participarea tuturor factorilor implicați în implementarea proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din orașul Șoldănești.

În cadrul acestei întrevederi, au fost puse în discuție problemele ce au apărut în timpul implementării proiectului. De asemenea, s-au discutat aspecte ce țin de necesitatea executării unor lucrări ce nu au fost prevăzute la faza de proiectare. 

Proiectul investițional „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești", este finanțat de Uniunea Europeană și are o valoare de 43 898 878,37 MDL.

Este prevăzut ca lucrările să fie desfășurate într-un termen de 12 luni, iar către finalizarea proiectului, 71 de angajați și 559 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii. Totodată, potrivit prognozelor, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone.

Amintim că, lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați ,1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, 1 punct terminc instalat și 31 sisteme foltovoltaice construite.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din or. Șoldănești" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ). 

#UE4Moldova #ÎmpreunăMaiPuternici #EchipaEuropa