Prima   -  Noutăți - Monitorizarea și evaluarea impactului proiectelor investiționale continuă în Regiunea Centru prin vizitarea grădiniței de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi

Monitorizarea și evaluarea impactului proiectelor investiționale continuă în Regiunea Centru prin vizitarea grădiniței de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi

   
17.08.2021   237 Accesări  

Specialiștii Secției monitorizare și evaluare (SME) din cadrul ADR Centru au efectuat marți, 17 august 2021, o vizită de monitorizare post-implementare în satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, unde Agenția a realizat proiectul "Creșterea eficienței energetice a grădiniței de copii și iluminării stradale din s. Hîrbovăț, r-nul Anenii Noi" implementat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în perioada 2017-2018.

În cadrul proiectului de dezvoltare regională au fost realizate lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirii grădiniței ce au constat din: termoizolarea pereților; schimbarea ferestrelor și ușilor; termoizolarea planșeului pe pod. Totodată a fost instalat un sistem solar de încălzire a apei menajere. Pentru executarea acestor lucrări Guvernul a alocat 4,5 millioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională.   

Scopul prezentei vizite a fost evaluarea impactului proiectului, informarea cu măsurile întreprinse pentru implementarea planului de durabilitate a acestuia, realizarea obiectivelor și indicatorilor proiectului de dezvoltare regională și asigurarea mentenanței bunurilor transmise în gestiunea beneficiarului final.

În cadrul vizitei de lucru, echipa de specialiști a discutat cu reprezentanții autorităților locale din Hîrbovăț, dar și cu conducătorii grădiniței de copii din localitate. În urma discuțiilor din teritoriu, va fi elaborat un raport de evaluare a proiectului, unde vor fi stipulate observațiile și recomandările necesare pentru buna implementare a proiectelor de dezvoltare regională ce vor fi realizate ulterior în centrul țării.