Prima   -  Noutăți - Membrii CRD Centru discută despre “Dezvoltarea economică prin atragerea investițiilor naționale și internaționale ”

Membrii CRD Centru discută despre “Dezvoltarea economică prin atragerea investițiilor naționale și internaționale ”

   
25.02.2021   1103 Accesări  

Astăzi, 25.02.2021, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)Centru în parteneriat cu  GIZ continuă să implementeze proiectul "Pachet de suport pentru membrii CRD" prin organizarea unei platforme de discuții cu privire la "Dezvoltarea economică prin atragerea investițiilor naționale și internaționale ". Astfel, membrii CRD Centru au fost invitați la Ialoveni, unde împreună cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului(MADRM), ADR Centru și GIZ vorbesc despre oportunitățile de dezvoltare economică ce vin odată cu atragerea investițiilor din fondurile naționale, dar și cele oferite de partenerii de dezvoltare prin programe internaționale.

Această activitate se înscrie în ciclul de seminare și întruniri menite să consolideze capacitățile CRD și să îmbunătățiască funcționarea acestuia. Prin antrenarea activă a fiecărui membru, se urmărește creșterea implicării persoanelor desemnate în cadrul regiunii pentru participarea sporită la identificarea și soluționarea necesităților cetățenilor pe care-i reprezintă.

Cei prezenți au fost convocați cu scopul de a fi inițiate discuții în fiecare comunitate despre importanța investițiilor și nemijlocit rolul pe care îl pot juca companiile deja prezente pe piața locală, organizațiile neguvernamentale, liderii din comunitate și simplii cetățeni, ambasadori peste tot în lume a comunității lor.

Igor Malai, Șef Direcție politici de dezvoltare regională din cadrul MADRM, a ținut să informeze participanții despre importanța acestui curs, asupra căruia s-a insistat foarte mult și care a fost posibil datorită suportului partenerilor GIZ. „ Am insistat mult să avem un astefel de curs cu participarea membrilor CRD, iar acum suntem la o etapă foarte importantă și oportună de familiarizare a reprezentanților regiunilor cu noua abordare a politicii de dezvoltare regională modernă, orientată preponderant spre dezvoltarea economică.„ a subliniat oficialul informînd în acest context participanții la ședință despre oportunitățile de finanțare în cadrul Fondului Național de Dezvoltare Regională.

În aceeași ordine de idei, Lucia Ușurelu, membru CRD Centru, a vorbit despre oportunitățile de finanțare naționale și internaționale, dar și despre accesarea fondurilor nerambursabile pentru sectorul privat.

Cei prezenți au participat la activități interactive și au discutat despre potențialele accesări, dar și despre beneficiile aduse comunităților prin cntribuția personal și implicare active. Aici, membrii CRD au fost ghidați de Veronica Butnaru, expertul în dezvoltare regională, contractat pentru desfășurarea activităților cuprinse în  "Pachetul de suport pentru membrii CRD" susținut financiar de GIZ.

Reiterăm că, activitatea de astăzi reprezintă o ședință a platformei/grupului de lucru în domeniul economic formarea căruia a fost agreat cu membrii Consiliului Regional de Dezvoltare Centru  în cadrul atelierelor de discuții desfășurate la data de 13 și 15 ianuarie curent.