Prima   -  Noutăți - ADR Centru și GIZ Moldova au convenit asupra extinderii termenului Acordului de finanțare pentru cele 6 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de eficiență energetică implementate în Regiunea Centru, cu suportul Uniunii Europene

ADR Centru și GIZ Moldova au convenit asupra extinderii termenului Acordului de finanțare pentru cele 6 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de eficiență energetică implementate în Regiunea Centru, cu suportul Uniunii Europene

   
20.01.2021   363 Accesări  

Rerezentanții ADR Centru și GIZ Moldova au particiat astăzi, 20 ianuarie a.c., la o ședință online, unde au stabilit extinderea termenului Acordului de finanțare pentru proiectele realizate cu suportul UE în Regiunea Centru.

Astfel, cele 4 proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice și 2 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în centrul Republicii Moldova, își vor extinde activitățile pînă la sfîrșitul lunii noiembrie a.c. Anterior, finanțarea acestor proiecte era preconizată pînă în luna martie curent.

În cadrul întrevederii online, managerul proiectului MSPL, Christina Otto, a dat asigurări că UE va susține și în continuare toate proiectele de infrastructură initiate în regiune, astfel încît, în termenul agreat de comun acord să fie atinse obiectivele scontate la fiecare dintre cele 6 proiecte inițiate.

Tot aici, Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a apreciat înalt suportul oferit în cadrul acestui parteneriat, și a mulțumit reprezentanților GIZ Moldova pentru participarea activă în procesul de dezvoltare regională a țării noastre.

Amintim că, cele 6 proiecte de infrastructură sunt susținute financiar de Uniunea Europeană și implementate de ADR Centru cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). Acestea sunt: proiectele de sporire a eficienței energetice a  liceului ,, Mihai Eminescu ,, din orașul Ungheni, liceului ,, Alexei Mateevici ,,  din orașul Șoldănești, liceului ,, Holercani ,,din orașul Dubăsari și liceului ,, Ion Vatamanu ,, din Municipiul Strașeni, precum și proiectele de îmbunătățirea și extindere a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Călărași și municipiul Ungheni.

Amintim, că prin realizarea activităților în cadrul proiectelor se urmărește sporirea accesului cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă, dar și de eficiență energetică în clădirile publice.