Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului regional ”Valorificarea potențialului turistic al regiunii centru a R. Moldova, raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni”

Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului regional ”Valorificarea potențialului turistic al regiunii centru a R. Moldova, raioanele Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni”

   
20.10.2020   441 Accesări  

Ieri, 20.10.2020, la Călărași, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea activităților desfășurate la obiectivul "Estrada de vară și WC public situat pe str. Mihai Eminescu, or. Călărași" din cadrul proiectului "Valorificarea  potențialului  turistic  al  regiunii  centru  a  R. Moldova, raioanele  Strășeni, Călărași, Nisporeni și Ungheni".

Acest obiectiv prevede construcția unei scene şi amfiteatru pentru 680 locuri, dar și amenajarea unui wc public.  Pentru realizarea acestor lucrări din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocaţi circa 8.2 mln lei.

Comisia de recepţie a acceptat recepţia la terminarea lucrărilor.  În scurt timp urmează verificarea volumelor de lucrări şi organizarea recepţiei finale pentru acest obiectiv.

De menționat faptul că în cadrul aceluiași proiect au fost realizate mai multe obiective din raionul Străşeni, Călăraşi şi Nisporeni. Astfel, au fost amenajate 2 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în sat. Țigănești, raionul Strășeni și sat. Iurceni, raionul Nisporeni. De asemenea, în orașul Călărași, a fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor", dar și desfășurate lucrări de renovare a Muzeului de Istorie și Etnografie a or. Călărași.

Suma totală a proiectului este 24 561 998,44 lei dintre care 23 676 598,44 lei au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională, iar contribuția proprie a aplicantului constituie 885 400,00 lei.