Prima   -  Noutăți - Monitorizare și evaluarea impactului proiectelor regionale continuă în Regiunea Centru prin vizitarea Palatului de Cultură din Ungheni

Monitorizare și evaluarea impactului proiectelor regionale continuă în Regiunea Centru prin vizitarea Palatului de Cultură din Ungheni

   
26.08.2020   1012 Accesări  

La data de 25.08.2020, specialiștii secției evaluare și monitorizare din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională au efectuat o vizită  de lucru pentru evaluarea impactului și durabilității proiectului de dezvoltare regională „Renovarea Palatului de Cultură din Ungheni".

În comun cu administrația Palatului de cultură și a primăriei Ungheni, au fost analizate rezultatele obținute în cadrul proiectului dat, mentenanța și gestionarea eficientă post implementare. Suma investițiilor pentru renovarea palatului a fost de circa patru milioane de lei, alocate pentru reparaţia capitală a apeductului și canalizării și restabilirea grupurilor sanitare din incinta Palatului de cultură.

Proiectul respectiv a fost implementat în conformitate cu Apelul de Propuneri de Proiecte 2010-2012, iar obiectivul acestuia a fost crearea unui mediu favorabil desfăşurării activităţilor cultural - artistice la nivel local, regional, naţional, dar şi internaţional.

Administrația instituției a dat o apreciere înaltă rezultatelor obținute și a ținut să menționeze că efectuarea acestor lucrări a creat condiţii mai bune pentru copiii care frecventează colectivele şi studiourile artistice și posibilităţi ca instituţia să organizeze şi să găzduiască concerte de orice nivel.

De asemenea, echipa de monitorizare a constatat că Primăria municipiului Ungheni participă activ la procesul de asigurare a mentenanței Palatului de cultura, prin măsuri concrete de asigurare a durabilității ce se regăsesc și în Strategia socio-economică a localității.

Acest edificiu găzduiește Muzeul de Istorie și Etnografie, Școala de Arte Plastice Ungheni și numeroase colective artistice de muzică, dans și meșteșuguri populare, 2 săli pentru spectacole și săli sportive.

Astfel, importanța acestor investiții este incontestabilă pentru dezvoltarea cultural-artistică a Regiunii.