Prima   -  Noutăți - Recepție la terminarea lucrărilor de construcție a rețelelor de canalizare de presiune și scurgere gravitațională de la stația de pompare din sectorul Albeni, or. Ialoveni

Recepție la terminarea lucrărilor de construcție a rețelelor de canalizare de presiune și scurgere gravitațională de la stația de pompare din sectorul Albeni, or. Ialoveni

   
09.07.2020   456 Accesări  

Membrii echipei de recepție a lucrărilor executate în cadrul subproiectului "Rețele de canalizare de presiune și scurgere gravitațională de la stația de pompare din sectorul Albeni, or. Ialoveni" s-au întrunit, ieri, 08.07.2020, într-o ședință de evaluare a lucrărilor executate.

La șantierul de contrucție au fost prezenți directorul ADR Centru, însoțit de echipa de implementare, reprezentatntul APL, responsabilul tehnic precum și reprezentanții serviciilor deconcentrate. La fața locului au fost inspectate lucrările efectuate, fără a fi semnalizate obiecții majore în procesul de executare a acestora. Astfel, recepția la terminarea lucrărilor a fost admisă. Valoarea proiectului recepționat constituie  6 160 816,91 lei dintre care 1 053 350 lei reprezintă contribuția APL (Primaria Ialoveni)  și 5 107 466,91 lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională. 

Lucrările în cadrul acestui proiect au început în septembrie 2017. Aici au fost construiți 7,673 km de rețea de canalizare precum și o stație de pompare a apelor uzate. Astfel, în urma acestor lucrări circa 1 700 locuitori ai orașului Ialoveni au acces îmbunătățit la sistemul de canalizare.

Subproiectul "Rețele de canalizare de presiune și scurgere gravitațională de la stația de pompare din sectorul Albeni, or. Ialoveni" face parte din proiectul "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar, Ruseștii Noi (etapa 2) și rețele de canalizare pentru or. Ialoveni". În cadrul acestui proiect s-a realizat construcția conexiunii de aprovizionare cu apă pentru localitatea Bardar cu scopul conectării acesteia la sistemul nou-format de aprovizionare cu apă potabilă. Tot aici, au fost realizate un șir de activități de conștientizare sporită a reprezentanților autorităților publice, dar și a comunității, cu privire la managementul sistemului de apă, protecția și utilizarea eficientă a apei potabile de calitate.

Proiectul regional a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de dezvoltare regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020, fiind cofinanțat de Programul SlovacAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei).