Prima   -  Noutăți - Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Vizită de monitorizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni – Cetireni – Alexeevca

   
15.06.2020   746 Accesări  

Astăzi, 15.06.2020, o echipă formată din specialiști ai ADR Centru au întreprins o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni - Cetireni - Alexeevca.

Vizita a avut dret scop monitorizarea lucrărilor în desfășurare și stabilirea priorităților pentru următoarele activități prevăzute în cadrul proiectului regional.

La șantier a fost prezent presedintele raionului Ungheni, antreprenorul general, cît și autorul de proiect, care au discutat cu echipa ADR Centru fiind trasate direcțiile de activitate pentru perioada imediat următoare.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a accentuat că lucrările trebuie accelerate și a atras atenția asupra necesității respectării proiectului de execuție și a procesului tehnologic.

La momentul actual, aici se desfășoară lucrări de construcție pe 2 sectoare: porțiunea cuprinsă între Municipiul Ungheni și Florițoaia Veche, și respectiv sectorul Alexeevca. Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10 000 000 lei, conform deciziei CNCDR nr.14/20 din 13.02.2020, la care se mai adaugă contribuția de 1 000 000 lei ca co-finanțare în cadrul proiectului. De asemenea, de la Administrația de Stat a Drumurilor, conform anexei nr.2 referitoare la cofinanțarea proiectelor de reabilitare a drumurilor, publicată în Monitorul oficial nr.75-83 din 13 martie 2020, acestui proiect ia fost alocată suma de 28 000 000 lei.

Acest proiect prevede asigurarea accesului rapid și sigur la serviciile publice: medicale, de învăţământ, administrative, juridice pentru populaţia din regiunea Ungheni- Alexeevca, dar și creşterea circuitului economic în localitățile din regiunea Ungheni-Alexeevca, cu infrastructura economico-socială deficitară. Acest drum este unul de importanță regional, astfel încît reconstrucția lui va facilita deplasarea unui număr impunător de călători.

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next