Prima   -  Noutăți - Lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 – Strășeni – Voinova continuă

Lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 – Strășeni – Voinova continuă

   
07.05.2020   284 Accesări  

Astăzi, 07.05.2020, o echipă formată din specialiștii ADR Centru au întreprins o vizită de inspectare a șantierului în lucru, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul regional L442 - Strășeni - Voinova.

Totodată, a fost organizată o ședință de lucru cu participarea reprezentanților subantreprenorului - Credo Industry, autorul de proiect, responsabilul tehnic, precum și reprezentantul beneficiarului - CR Strășeni.

În cadrul ședinței au fost discutate lucrările ce urmează a fi executate în anul curent, precum și graficul de executie al acestora. De asemenea, cei prezenți au apreciat lucrările executate la momentul actual, evidențiind soluții pentru dificultățile apărute la implementarea proiectului.

În aceste zile, echipele de muncitori, lucrează la executarea lucrărilor de reabilitare a drumului pe sectorul s. Zubrești - s. Chirianca, prin așternerea stratului de pietriș și beton asfaltic. În anul 2019 s-au executat lucrări pe intervalul Chirianca - Voinova, prin așternerea stratului de nisip, piatră spartă și beton asfaltic. Pe acest interval au fost reabilitate 4 podețe.

Pentru anul 2020, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, pentru acest proiect, a fost alocată suma de 10 000 000,00 lei, la care se adaugă suma de 40 000 000,00 lei din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Amintim că lucrările se execută în cadrul proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea drumului regional L442 - Strășeni - Voinova, Raionul Strășeni". Proiectul prevede reconstrucția și modernizarea a 21 km de drum. Beneficiari ai acestuia sunt locuitorii din orașul Strășeni, comuna Ghelăuza, satele Recea, Zubrești, Chirianca, Voinova și ai satelor învecinate. Obiectivul principar este de a renova activitatea economică în localităţile dezavantajate din raionul Strășeni prin dezvoltarea teritorială echilibrată și durabilă a Regiunii de Dezvoltare Centru.

După finalizarea proiectului vor beneficia de confort și securitate ridicată la trafic 32400 de locuitorii ai raionului Strășeni, 80 de agenți economici din regiunea centru cu diferite genuri de activitate, Agenții economici, rezidenți ai Parcului Industrial și Zonei Economice Libere din or. Strășeni, Postul Vamal Strășeni, dar și 98 de producători agricoli care care își desfășoară activitatea pe teritoriile aferente acestui drum.

 
Arrow Prev

              

          

Arrow Next