Prima   -  Noutăți - Granturi și finanțări de 100 de milioane de lei, puse la dispoziția agenții economici, prin programele ODIMM

Granturi și finanțări de 100 de milioane de lei, puse la dispoziția agenții economici, prin programele ODIMM

   
21.04.2020   837 Accesări  

Granturi și finanțări în valoare totală de circa 100 de milioane de lei, din resursele bugetare și europene, vor fi puse la dispoziția agenților economici prin intermediul programelor active ale Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Despre acest lucru a anunțat astăzi, 21 aprilie, la un briefing de presă, ministrul economiei și înfrastructurii, Sergiu Railean.

Femeile antreprenoare vor beneficia de granturi începând cu 165 000 lei până la 1 649 000 lei pentru procurarea echipamentului tehnologic și a utilajelor, soluții software, dezvoltare și consultanță.

Sergiu Railean, a menţionat că acestea sunt măsuri imediate pentru susținerea mediului de afaceri afectat de criza pandemică.

„Pentru a identifica noi resurse de susținere a mediului de afaceri, am discutat cu toate instituțiile financiare internaționale. Acestea au expus disponibilitatea de a-și extinde și ajusta mecanismele de finanțare pentru antreprenorii afectați de criza pandemică. Direcțiile prioritare sunt IMM-urile și întreprinderile din sectoarele afectate și cele de importanță strategică", a adăugat ministrul.