Prima   -  Noutăți - Conferința de finalizare a proiectului ”Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020, prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”

Conferința de finalizare a proiectului ”Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020, prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”

   
04.12.2019   557 Accesări   MADRM

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului invită reprezentanții mass media la conferința de finalizare a proiectului "Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2016-2020, prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă", realizat cu suportul financiar al  Guvernului Poloniei.

Evenimentul va avea loc, joi , 5 decembrie 2019, cu începere de la ora 10:00, la Centrul ARTCOR, din strada str. 31 August 1989, 137, mun. Chișinău.

La eveniment vor participa reprezentanții administrațiilor publice locale din Bălți, Căușeni,  Ceadîr Lunga, Cimișlia, Drochia, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Rezina, Sângerei, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Ungheni,  Vulcănești, localități unde au fost realizate proiecte de dezvoltare urbană, dar și responsabilii de revitalizarea urbană a orașelor și municipiilor.  De asemenea, vor participa și reprezentanți ai administrației locale din orașe poloneze.

Notă: Valoarea totală a proiectului a constituit circa 362 mii euro . Pe parcursul realizării proiectului, în 8 orașe din țara noastră: Bălți, Edineț, Soroca, Ungheni, Ialoveni, Căușeni, Cimișlia, Comrat au fost implementate activități de revitalizare urbană, iar în orașele Sîngerei, Drochia,  Rezina, Strășeni, Ciadîr Lunga, Vulcănești  au fost elaborate programe de revitalizare urbană, ce includ și un portofoliu de idei de proiecte de revitalizare, planificate pentru următorii anii.